tirsdag 6. oktober 2015

Småflekket rødhai


Mandag 5/10. Det har igjen blitt mørkt, kaldt med en del vind. Ja det er igjen Oktober, og da tenkte vi at det er på tide å prøve etter Småflekket Rødhai. Stian var på plass 16.30.
Han skulle prøve å lure opp noen arter han hadde fått tips om, men det ble bare med forsøket. Kan ikke få ny art vær gang. 

Litt før det ble mørkt var det på tide å rigge om til småflekka glidetakkel med selvlysende slange og 2/0 krok. Satt på en makrell bit, kastet taklet langt utti. Så var det bare å sette seg ned i stolen å vente på de andre gutta. Ca 20.00 var de på plass. Chris var sikkelig gira, han har nemlig ikke fått arten ennå. Etter en halv times tid begynte det å nappe i stanga til Dano. Han gjorde tilslaget og fisken satt, sikkert bare hvitting roper Chris. Jaggu så hadde han rett. Kort tid etter så napper det på stanga til Dano igjen, og Hvitting nr to kom i land. Eller Dritting som vi kaller den.






Etter en stund så napper det i stanga til Chris, han er så ivrig at han drar med seg hele stativet opp fra bakken i tilslaget. Stian og Dano holder på å daue av latter.
Greit med litt underholdning mens vi venter.
21.45 napper det i stanga til Stian. Tilslaget sitter, her lukter det hai. Han sveiva som en gud. Er fort gjort å sette seg fast i bunn her. Opp kom den og sesongens første Småflekket var på land, wohoo. 



Stian Søgaard. Småflekket rødhai Foto: Chris Andrè Martinsen



En time senere 22.45 napper det kraftig i stanga til Chris. Han tar stanga og gjør seg klar. Bang å tilslaget sitter. Han får beskjed om å sveive raskt, fort gjort å sette seg fast her. Wohoo roper han av glede. Det kom litt for tidlig for fisken satte seg fast.
Vi ble nervøse alle mann, hadde ikke lyst til å miste den. Dano foreslo at vi kunne la stanga stå litt i et håp om at fisken svømmer ut igjen.






Etter noen  minutter prøver han igjen, snøret sitter bom fast. Chris drar hardt i alle retninger, plutselig løsner den mot alle odds. Da var det bare å sveive så fort man kan. Endelig var fisken på land og Chris kunne notere seg art nr 38. et gledes brøl kom, etter mer enn 80 timer satt den etterlengtede haien.



Chris Andrè Martinsen. Småflekket rødhai Foto: Dano Andeby



Et ordentlig portrettbilde av gladgutten må til med den kule fisken på 835g



Småflekket rødhai Foto: Stian Søgaard



Info: Småflekket rødhai
Store øyne. En typisk jeger som  jakter om natten. Spiser krepsdyr, børste mark og småfisk innimellom. Lever helst på grusbunn.
Hunnen legger kun et egg av gangen.






Vi driver med catch and release så vi slapp selvfølgelig begge haiene tilbake i vannet.

Klokka 24.00 fant ut at det var på tide å pakke sammen.
Vi var enige om at det var en fantastisk tur selvom det var kaldt og blåste.






1 kommentar:

Bloggarkiv